AltijdWerkplaats

"Samen meer werk maken van onze groene toekomst"

Onze website http://www.altijdwerkplaats.nl is onder constructie.

Voor actuele informatie zie 

https://www.facebook.com/altijdwerkplaats
https://www.instagram.com/altijdwerkplaats/

https://nl.pinterest.com/altijdwerkplaats/_created/

Voor meer informatie mail ons op post@altijdwerkplaats.nl.

 

De AltijdWerkplaats streeft naar werk, altijd voor iedereen die wil werken. Ieders unieke bijdrage wordt vooral duurzaam, groen en sociaal ingezet waarbij speciale aandacht uitgaat naar het stimuleren van de biodiversiteit. De producten, diensten en projecten zijn ecologisch verantwoord en voor de toekomst houdbaar. 

 

Wij zijn te vinden op twee lokaties in de Gooi en Vechtstreek:

Laren, terrein van De Groene Afslag, Amersfoortse straatweg 117 (Crailo)

Bussum Zuid, (oud schoolgebouw) hoek De Ruijterlaan 24, Piet Heinlaan 54

Een greep uit onze lopende initiatieven:

  • Groenprojecten

Wij maken ons hard voor het behoud van de natuur, het vergroten van de biodiversiteit en het verkleinen van de afvalberg door het stimuleren van een circulaire economie. Om hieraan vorm te geven biedt ons GreenTeam de volgende dienstverlening:

- Kennis en advies, ontwerp, onderhoud (lokale) ecologische groenvoorziening en (particuliere) tuinen

- Inzet t.b.v. aanleg en onderhoud van tuinen, parken en natuur door mensen van de AltijdWerkplaats (mensen die nu om wat voor reden dan ook op de bank zitten en die graag in het groen willen werken en/of hiervan willen leren).

- Aanbod van produkten t.b.v. ecologisch verantwoord groenbeheer (zoals roofvogelpalen, amfibieën trappen, nestkasten, compostbakken etc.)

- Organiseren van inspiratie bijeenkomsten en workshops

- Organiseren ‘groene’ onderwijsprogramma's

Met onze lasercutter produceren wij gelaatsschermen voor professioneel en particulier gebruik. 

  • AltijdFietsenwerkplaats

We bestrijden social waste en stimuleren de circulaire economie. Elke fiets biedt kansen: We creëren een inspiratievolle werkplek en de afgedankte fiets wordt hergebruikt als lease- of huurfiets of ge-upcycled als nieuw product.

  • Ambachtelijke houthandel / houtzagerij met lokaal hout

Onze houthandel is bedoeld om mensen bewust te maken waardevol hout uit eigen regio te halen en minder gebruikt hout te verspillen. Hierdoor kunnen we het transport tot een minimum beperken. Wij focussen ons op hout dat hergebruikt kan worden, geoogst is voor natuurontwikkeling of vanwege noodzaak t.a.v. veiligheid bijvoorbeeld. Wij verwerken / bewerken het hout vervolgens op een milieuvriendelijke manier waarbij ieder onderdeel van de boom wordt gebruikt.

  • SecondPlant

Ons plantenweeshuis voor binnen/buiten planten.

  • Produkten/diensten

We maken ge-upcyclede produkten (zo veel mogelijk hergebruik van materiaal/grondstof), artikelen voor het interieur (meubels, lampen etc.) maar ook  exterieur (tuinmeubilair) en produkten/projecten in opdracht.
Ook verzorgen wij workshops, educatieve programma's

AltijdWerkplaats

De AltijdWerkplaats is de werkbv van stichting Broedplaats Gooise Meren en zorgt voor uitvoering van de initiatieven van de Broedplaats. De AltijdWerkplaats spreekt het kansrijke potentieel van onbenutte tijd van burgers aan die graag willen werken maar om een of andere reden dat (nog) niet doen. Hierdoor bieden wij actieve medemensen een nieuwe kans op zingeving, voldoening, en waardering.

 

Wij zijn overtuigd dat we hierdoor gezamenlijk meer mogelijk kunnen maken: voor het individu zelf, voor elkaar, voor onze idealen en voor de natuur. Zodanig dat we economisch duurzaam zijn waarbij iedereen gewaardeerd wordt voor zijn/haar inzet.

 

Waar willen we naar toe

Voor de toekomst willen wij onze sociale, groene en economische impact vergroten en betekenisvol zijn voor de lokale gemeenschap in een vorm die bij ons past: als Community Interest Company (CIC). Dit is een organisatievorm dat een economisch duurzaam model voorstaat en welke waarborgt dat alle inzet en opbrengsten ten goede komen aan of in bezit komen van de gemeenschap. Hierbij vertegenwoordigt de Broedplaats onze lokale gemeenschap en draagt de AltijdWerkplaats zorg voor de uitvoering van alle initiatieven. 

De AltijdWerkplaats is de hele week open van 08:00 tot 17:00 uur. Je bent altijd welkom. Mail ons op post@altijdwerkplaats.nl als je een keer wilt kennismaken. 

https://nl.pinterest.com/altijdwerkplaats/_created/

https://www.facebook.com/altijdwerkplaats
https://www.instagram.com/altijdwerkplaats/

(http://www.altijdwerkplaats.nl is helaas nog onder constructie)

  • Facebook Social Icon

Volg de AltijdWerkplaats op Facebook.

Recente berichten AWP