Een heerlijk Syrisch recept!

Voor de echte lekkerbekken onder ons is hier een waaanzinnig lekker recept uit Syrië: za’atarkoekjes!

Za’atar is een mengsel van kruiden met sesamzaad. Hussel hiervoor 2 theelepels gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 theelepel pul biber en 1 theelepel sumac door 3 theelepels geroosterde en in een vijzel grof gewreven sesamzaadjes. Pul biber (chilivlokken) en sumac (gemalen zuurbessen) zijn o.a. te koop bij mediterrane winkels.

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de tomaat met de za’atar en olijfolie en maak op smaak met zout. Spreid deze pasta uit over de plakjes bladerdeeg en maak 2 stapeltjes van 2 plakjes. Rol deze op en snijd de rolletjes in plakjes van 1 cm dik. Bak de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 10 à 15 minuten gaar.

Ingrediënten

4 plakjes ontdooid roomboterbladerdeeg

1 middelgrote tomaat, ontveld, zaadjes verwijderd en heel klein gesneden

5 theelepels za’atar (zie recept)

1 theelepel olijfolie

#recept

Recent nieuws Broedplaats

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart) of op de Amersfoortsestraatweg 117, Laren op het terrein van De Groene Afslag.

info@broedplaatsgooisemeren.nl

post@altijdwerkplaats.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors