Noodopvang Amsterdam geholpen

18.2.2016

Wij vinden het fijn en goed dat we met steeds meer organisaties samenwerken. Zo kwam afgelopen dinsdag de noodopvang op de Schipluidenlaan in Amsterdam winkelen. In deze opvang worden 250 mensen opgevangen. Veelal gezinnen uit Syrië, Afghanistan en Irak verblijven hier totdat ze de IND procedure ingaan. Ze vallen dus onder de bed-bad-brood regeling.

 

Peggy Bakkum uit Naarden merkte dat ze zich steeds meer ging afsluiten voor alle ellende rondom de vluchtelingenproblematiek. "Ik dacht: of ik sluit mijn ogen er helemaal voor, of ik ga wat doen." Peggy (marketing strateeg) geeft nu ondermeer taalles aan de mensen in de noodopvang. "De opvang is geregeld door HVO-Querido en er zijn artsen, tolken en andere vrijwilligers bij betrokken. Peggy: "Toevallig kwam ik jullie club tegen in het Bussumse café Goesting en hoorde van de winkelmogelijkheid. Ik heb Bert van Amstel met zijn truck en aanhangwagen geregeld, winkelen maar."

 

De Schipluidenlaan is nu verrijkt met prachtige meubelen, zie foto. Mooie bestemming voor jouw bank of stoel nietwaar!

 

 

 

 

Please reload

Recent nieuws Broedplaats
Please reload

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart)

info@broedplaatsgooisemeren.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors