Update!


UPDATE!! Want wat is er waanzinnig veel gebeurd dit jaar!! Zoals jullie weten mogen wij sinds januari The Gym aan de De Ruijterlaan in Bussum gebruiken. En sindsdien is alles echt in een stroomversnelling gegaan. Er worden (nog altijd) heel veel spullen ingebracht. Die vervolgens weer dankbaar in gebruik worden genomen door Gooise nieuwkomers en voedselbankklanten. Onze vrijwilligers zijn onvermoeibaar en altijd vrolijk aanwezig om te helpen die spullen een plek te geven in onze "winkel". Het ziet er super uit en we kunnen ze wel zoenen! Maar er gebeurde meer. We zetten de hoogtepunten even op een rijtje.

In januari ging de AltijdWerkPlaats van start: een plek waar je van alles kunt repareren en creëren. Voor jezelf of voor een ander. Begin februari was er groot feest bij EGM: de officiële opening van The Gym door de wethouder! Een groot aantal gasten, buurtbewoners en nieuwsgierigen, de meest fantastische Syrische hapjes en live muziek van Marcel, die ons allemaal ontroerde en op de dansvloer bracht! In maart stemde iedereen massaal op EGM waardoor wij de ING-prijs wonnen. Dankzij deze prijs (en alle andere liefdevolle donaties!) konden wij een eigen, felbegeerde bus aanschaffen om spullen te vervoeren. Ook haalden Naijar en Zaher in mei dankzij deze bijdrage allebei hun rijbewijs! Ze rijden nu rond in de bus alsof ze nooit anders gedaan hebben. :-) Ook in maart: Mehrdad verbouwt in één dag de oude keuken tot studio. En is nu alle dagen aan het werk in zijn atelier als edelsmid. Er worden op dit moment trouwens nog twee kleine eenmans-bedrijfjes opgericht, maar daarover later meer!

Ook zijn we het hele jaar al druk bezig ons schoolplein te verfraaien. In de wintermaanden is het plein volop gebezemd en schoongemaakt. Containers vol rotzooi zijn afgevoerd en er kan in de zandbak weer fijn gespeeld worden. De oude bankjes worden stuk voor stuk vervangen door nieuwe en het fietsenhok is weer een goede, droge parkeerplek voor de fietsen. Supertrots zijn wij ook op Greet! Die urenlang op het plein in de weer was met haar breinaalden. Zodat wij nu een pracht van een Bussumse Boomsok om onze boom gedrapeerd hebben!!

En dan de moestuin... Met vereende krachten is er weekenden lang gewerkt om een deel van het schoolplein om te toveren in een moestuin. Vele helpende handen, vrijwilligers, een tuinarchitect en een chef moestuin hebben bergen (aarde) verzet in de tuin. En het resultaat is kortom geweldig! Er kunnen nu al (!) groentes geoogst worden, er is bestrating, een vuurplaats, een vijver en fruitbomen. Dankzij donaties is de tuin bemest en liggen er houtsnippers. Het is een fantastisch organische tuin en iedereen die deze zomer wil helpen: welkom!

In mei stond EGM op de Wereld BBQ en zorgden Naijar en consorten voor de catering van Syrische heerlijkheden. De AltijdWerkPlaats zorgde voor een mobiele werkplaats en daar werd gretig gezaagd en getimmerd. Mooie zonnige (!) multiculti dag! In juni sloegen EGM, AWP en het Repaircafé de handen ineen. Dat resulteerde in een drukbezochte open dag met veel bezoekers en veel activiteiten. Een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Er zijn nog minstens zoveel dingen die thuishoren als highlight op deze lijst. De lijst is namelijk eindeloos en wij zijn zo dankbaar voor alle mooie dingen die gebeuren in en om The Gym. We doen het niet voor onszelf maar we worden er echt vreselijk blij van! En hoe mooi is dat. Wij hopen daarom nog lang door te gaan met ons werk voor en door Gooise nieuwkomers!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer en mocht je zin en tijd hebben: kom helpen! Want we zijn de hele zomer gewoon OPEN. Shukran, dankjewel!

Het team van Elk Gooisch Matras Komt Van Pas

#altijdwerkplaats #elkgooischmatras #update #highlights

Recent nieuws Broedplaats

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart) of op de Amersfoortsestraatweg 117, Laren op het terrein van De Groene Afslag.

info@broedplaatsgooisemeren.nl

post@altijdwerkplaats.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors