Stad van de Toekomst


Mogen wij jullie even voorstellen! Dit is Northon Flores Troche. Geboren in Bolivia en nu alweer 15 jaar woonachtig in 't Bussumse. Hij kwam begin dit jaar het Plein onder de Plataan oplopen bij Elk Gooisch Matras. Waar wij net plannen aan het uitbroeden waren om een moestuin te maken. En wat denk je?? Blijkt Northon architect te zijn!! In no time lag daar een tekening, een concreet plan voor onze eigen moestuin! De rest van dit verhaal is geschiedenis: de moestuin ligt er uitbundig en glorieus bij en wordt alsmaar mooier! Mede dankzij Northon.

Maar: Northon is nu op zoek naar andere inspirerende, creatieve projecten. Hij heeft een ongelooflijk indrukwekkend CV als architect en bouwkundige op zijn naam staan. Hij heeft steden, wijken, gebouwen en complete winkelcentra ontworpen over de hele wereld. In onder andere New York, Londen en in Mexico staan hele wijken die van zijn tekentafel komen. Maar ook in Nederland. In de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Delft. En hoe gaaf is dat! Northon stroomt over van creativiteit en zelf zegt hij daarover: "Ik kan de ideeën van anderen visualiseren. Op basis van deze ideeën, ontwerp ik en realiseer ik dromen." En hoe mooi is dat!!

Zo heeft hij bijvoorbeeld ideeën over 'Tiny Houses' (zie het ontwerp hieronder) en over het realiseren van ecologische dorpen. Waarin mensen samenleven die zelfvoorzienend zijn, hun eigen voedsel verbouwen en duurzame energie gebruiken. Northon is de creativiteit 'himself' en daarnaast een geweldig mooi en bescheiden mens. Stilzitten zal je hem niet zien doen, want wanneer hij geen opdrachten heeft, gaat hij naar buiten om te schilderen. Hij heeft bijvoorbeeld vele beeldbepalende gebouwen in Bussum vastgelegd op doek. Waaronder de Tindal Villa en Bensdorp. Mooi kleurgebruik en prachtig gedetailleerd!

Tot slot willen wij de visie van Northon nog even met jullie delen. Wij citeren: "De stad van de toekomst is een stad waarin moderne technologie gecombineerd wordt met duurzame vormgeving, waarin mensen zich plezierig voelen, of ze nu thuis zijn, op straat of op het werk en waar ruimte is voor creativiteit, schoonheid en nieuwe, betaalbare ideeën."

Mocht je na het lezen van dit verhaal contact willen opnemen met Northon? Of heb je een opdracht of ideeën over samenwerking? Stuur dan even een berichtje via Elk Gooisch Matras! We sturen je met liefde zijn contactgegevens door!

#NorthonFloresTroche #stedenbouwkundige #architect #tinyhouses #duurzaam #zelfvoorzienend #schilder #wereldwijd

Recent nieuws Broedplaats

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart) of op de Amersfoortsestraatweg 117, Laren op het terrein van De Groene Afslag.

info@broedplaatsgooisemeren.nl

post@altijdwerkplaats.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors