Naai-ochtenden Broedplaats


INLOOPOCHTEND VOOR VROUWEN IN DE BROEDPLAATS

In de gezellige Cantina en de werkruimte van de Broedplaats zijn vrouwen van alle nationaliteiten welkom op een inloopochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. Je kunt er leren werken met een naaimachine, kleine reparaties aan je eigen kleding doen of iets leuks maken van de grote voorraad stoffen die daar zijn.

We geven geen les en geen cursus want voor ons is elkaar ontmoeten en helpen het belangrijkste. Daarom vragen wij ook vrouwen die al handig zijn met de naaimachine om mee te doen en andere vrouwen op weg te helpen.

Als je liever wilt handwerken of breien en haken dan gaan we op zoek naar vrouwen die daar weer handig in zijn en anderen willen helpen.

We vragen voorlopig voor de stoffen en andere spullen nog geen geld omdat we een grote voorraad hebben. Voor het gebruik maken van de ruimte met de verwarming zal er wel een kleine bijdrage nodig zijn.

Als er kleine kinderen mee komen, is het misschien een goed idee dat de vrouwen om de beurt een half uurtje op elkaars kinderen passen zodat de andere vrouwen door kunnen gaan.

De Broedplaats is een bijzondere plek waar veel kan en waar de medewerkers open staan voor nieuwe plannen en ideeën en ook vrouwen willen helpen zich verder te ontwikkelen. Loop maar eens binnen bij de oude Michiel de Ruyterschool in Bussum Zuid, ingang aan de Piet Heinlaan, voorlopig nog op dinsdag-donderdag- en zaterdagochtend.

Het is nog niet zeker wanneer de inloopochtend zal zijn. Het wordt óf de woensdag- óf de vrijdagochtend. Als je belangstelling hebt, mail dan even naar: wvanspaendonck@telfort.nl of bel: 035-6947566 en geef meteen door welke dag je het beste kunt.

ps wij danken ook Hannie heel hartelijk! Zij heeft ervoor gezorgd dat de tweedehands machines die we binnen hebben gekregen voor de naaicursus voor vrouwen, nagekeken en geserviced worden bij de naaimachinehandelaar in Huizen. Hij doet dit voor niets, alleen nieuwe onderdelen moeten worden betaald. Daar zorgen wij dan weer voor. Super! Dank je wel!!

Heel fijn als jullie een ochtend willen komen! Welkom!

Twee van onze vrijwilligers die komen helpen op de naai-ochtenden bij Elk Gooisch Matras! Zo gezellig en voertaal dus zowel Nederlands als Arabisch. Kinderen ook welkom!

#naaiochtenden #naaimachine #handwerken #stofjes #breien #haken #welkom

Recent nieuws Broedplaats

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart) of op de Amersfoortsestraatweg 117, Laren op het terrein van De Groene Afslag.

info@broedplaatsgooisemeren.nl

post@altijdwerkplaats.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors