Mooie donatie voor de Altijd Werkplaats!


De Stichting Broedplaats Gooise Meren is vanmorgen door de Rotary Huizen verblijd met heel veel nieuw gereedschap. Piet de Bruin, Rotarylid en coördinator, vertelt dat de sponsoring mogelijk gemaakt werd door het Huizer Vis Festijn. "Dat organiseren we ieder jaar in Huizen. Bedrijven kunnen een botter (boot) huren en we maken er dan een leuke dag van met varen, hapjes en drankjes. De opbrengsten gaan altijd naar goede doelen."

Van het evenement van afgelopen jaar was nog geld over en daarmee konden ze de Broedplaats ondersteunen. De Bruin: "Een Rotarylid bracht het idee voor sponsoring van de Broedplaats aan en we hoorden dat er veel behoefte was aan gereedschap. We hebben ter waarde van 5.500 euro verschillende zaag- en schaafmachines aangeschaft."

De Broedplaats kan het gereedschap goed gebruiken. Kees Hogenbirk laat namens deze stichting weten erg blij te zijn met de donatie. "We hadden een lijst gemaakt met gereedschap dat zeker veel gebruikt gaat worden."

Werkplaatsen "We hebben bijvoorbeeld deelwerkplekken waar mensen aan de slag kunnen met hout en metaalbewerking. We hebben een werkplaats waar we fietsen maken en we doen aan upcycling. Dat wil zeggen dat we oude spullen niet weggooien, maar dat we er iets anders van maken. Zo maken we van fietsonderdelen bijvoorbeeld een designlamp. Het gereedschap komt dus erg van pas."

#awp

Recent nieuws Broedplaats

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart) of op de Amersfoortsestraatweg 117, Laren op het terrein van De Groene Afslag.

info@broedplaatsgooisemeren.nl

post@altijdwerkplaats.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors