Vacature bestuursleden Broedplaats GM


Stichting Broedplaats GM helpt ideeën en initiatieven te ontwikkelen met en voor mensen die hun schouders willen zetten onder een meer inclusieve samenleving, een groener Gooi met meer aandacht voor het milieu en een waarderende economie. Ze wil een spil zijn in de lokale gemeenschap en meer samenwerking mogelijk maken tussen inwoners en lokale belanghebbenden, zoals gemeente, maatschappelijke organisaties, ondernemers en onderwijsinstellingen.

Stichting Broedplaats Gooise Meren zoekt bevlogen bestuursleden voor de volgende fase

De stichting Broedplaats GM bestaat nu 2 jaar en heeft zich met vrijwillige inzet ontwikkeld tot wat het nu is: een gewaardeerde speler in het sociaal domein in de gemeente Gooise Meren. Organisatie voor, door en van de gemeenschap Wij willen onze sociale, groene en economische impact vergroten en betekenisvol zijn voor de lokale gemeenschap in een vorm die bij ons past: een organisatie voor, door en van de gemeenschap. Hierbij vertegenwoordigt de stichting Broedplaats GM onze lokale gemeenschap. De AltijdWerkplaats draagt zorg voor de uitvoering van de initiatieven van de stichting Broedplaats GM.

De AltijdWerkplaats draagt zorg voor de exploitatie van:

 • La Cantina (buurtcafé/restaurant/mensa voor o.a. startende ondernemers, een taalschool, Taste Before You Waste).

 • FietsWerkPlaats (oude fietsen worden opgeknapt voor een tweede leven).

 • Zamani IT-services (oude computers worden opgeknapt door een scharrelondernemer).

 • Makerspace (creatieve ruimte met digitale maakmachines als een 3d printer, snijplotter en lasersnijder etc. waar mensen uit de buurt tegen een vergoeding gebruik van kunnen maken).

 • Twee werkplaatsen op De Ruiterlaan en op het duurzaamheidsterrein Crailo.

Denk jij als bestuurslid een bijdrage te kunnen leveren aan stichting Broedplaats GM door dit mede vorm te geven en zo lokaal meer mogelijk te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt de functie in? Als bestuurslid werk je samen met een gevarieerde groep mensen aan mooie duurzame projecten die onze lokale gemeenschap ten goede komen. Het bestuurswerk wordt gedaan op vrijwillige basis. Werktijden zijn zelf in te delen. De bestuursvergadering is eens per twee maanden.

Als bestuurslid heb je de volgende rol:

 • Gezamenlijk bewaken van de koers van de stichting Broedplaats GM, de initiatieven en de AltijdWerkplaats.

 • Vorm en invulling geven aan het beeld van onze organisatie als organisatie voor, door en van de lokale gemeenschap. (vooral ondersteunend en niet sturend).

 • Faciliteren, ondersteunen en stimuleren van de initiatieven.

Wij zoeken kandidaten met affiniteit op (een van) de volgende terreinen:

 • Sociaal: zorgen voor zingeving, voldoening en waardering.

 • Groen: goed voor natuur (plant en dier) en milieu (circulair).

 • Economisch: meer en beter samenwerken.

Kandidaten beschikken bij voorkeur over één of meer van de volgende vaardigheden/kwaliteiten:

 • Opbouwend en kritisch kunnen meedenken met de doelen/missie/visie van de stichting Broedplaats GM en AltijdWerkplaats en deze kunnen uitdragen.

 • Affiniteit hebben met de organisatiedoelen en –activiteiten.

 • Bereidheid en enthousiasme om zich een dagdeel in de maand bij een van de initiatieven in te zetten.

Reageren Achtergrondinformatie vindt u op www.broedplaatsgooisemeren.nl Ook kunt u contact opnemen met Regina Berends via regina@altijdwerkplaats.nl

Uw reactie kunt u vóór 20 februari per mail richten aan: regina@altijdwerkplaats.nl


Recent nieuws Broedplaats

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart) of op de Amersfoortsestraatweg 117, Laren op het terrein van De Groene Afslag.

info@broedplaatsgooisemeren.nl

post@altijdwerkplaats.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors