Sociaal & Duurzaam

Broedplaats Gooise Meren is een organisatie die ideeën en initiatieven helpt te ontwikkelen met mensen die hun schouders willen zetten onder een meer inclusieve samenleving, een groener Gooi met meer aandacht voor het milieu en een waarderende economie.  

 

Ze streeft er naar om een spil te zijn in de lokale gemeenschap die samenwerking mogelijk maakt tussen inwoners en lokale belanghebbenden, zoals gemeente, maatschappelijke organisaties, ondernemers en onderwijs.
 

Ook zet zij zich in voor onze groene omgeving door producten te maken en projecten te ontwikkelen die de diversiteit van de natuur ten goede komen, zoals een bezinningstuin voor de Begraafplaats Bussum, het realiseren van een ‘groen’ schoolplein volgens de principes van permacultuur en het maken van nestkasten in opdracht van een vogelvereniging.

Broedplaats Gooise meren helpt mensen vanuit verschillende levensbehoeften. Zo heeft de eenzame buurtbewoner een netwerk nodig voor warmte en om mee te delen. De ander begeleiding of coaching om te groeien in zijn/haar professie. Een ander heeft een idee om iets nieuws te ontwikkelen en zoekt een werkplaats en potentiële collega’s om dit te realiseren. De nieuwkomer heeft hulp nodig in de basis, een huis met de nodige spullen, maar ook het leren van de taal, liefst gecombineerd met werk in het nieuwe land en cultuur.

Organisatie voor, door en van de gemeenschap
Wij willen onze sociale, groene en economische impact vergroten en betekenisvol zijn voor de lokale gemeenschap in een vorm die bij ons past: een organisatie voor, door en van de gemeenschap. Hierbij vertegenwoordigt de stichting Broedplaats GM onze lokale gemeenschap. De AltijdWerkplaats draagt zorg voor de uitvoering van de initiatieven van de stichting Broedplaats GM:

  • La Cantina (buurtcafé/restaurant/mensa voor o.a. startende ondernemers, een taalschool en een banketbakker).

  • FietsWerkPlaats (oude fietsen worden opgeknapt voor een tweede leven).

  • Zamani IT-services (oude computers worden opgeknapt door een scharrelondernemer).

  • Makerspace (creatieve ruimte met digitale maakmachines als een 3d printer, snijplotter en lasersnijder etc. waar mensen uit de buurt tegen een vergoeding gebruik van kunnen maken).

  • Twee werkplaatsen op De Ruiterlaan en op het duurzaamheidsterrein Crailo.

De vrijwilligers noch het bestuur worden financieel beloond.

Bezoekadres: voormalige school op de De Ruijterlaan 24a/Piet Heinlaan 54, Bussum (kaart)

info@broedplaatsgooisemeren.nl

RSIN:  857708260. Bank: NL41TRIO0338661220. KvK: 69054932

Onze sponsors